Bigband Festival Lelystad

Op zaterdag 27 januari reisden wij af naar Lelystad voor het aldaar georganiseerde Bigband Festival. Hieronder een kleine impressie van de middag.

We hadden een korte set voorbereid met nummers die allemaal een Nederlands tintje hadden. Soms was het een stuk van een Nederlandse componist, iets vaker van een Nederlandse arrangeur en onze zangeres Lisa zong bijvoorbeeld ‘a night like this’. Dit stuk is bekend gemaakt door de Nederlandse Caro Emerald, en wij spelen het in een bijzonder arrangement van Anton Burger.

Spannend was het voor ons toch ook wel, een professionele jury immers beoordeelde onze uitvoering. En als je dan een nummer van de juryvoorzitter (Loet van der Lee) zelf uitgekozen blijkt te hebben, geeft dat wel een extra dimensie aan de spanning. Erg leuk is het dan als je welgemeende complimenten en tips terughoort van de jury.

   

Dank aan de Qbuskers voor de organisatie, we komen graag nog eens terug!

 

Ook in de lokale media is het succes van de dag niet onopgemerkt gebleven, dat is hier te lezen.