Optredens

De Beukenhof

Vorige week beleefden wij een genoeglijke middag in De Beukenhof in Lisse. Via Fonds 1818 krijgen wij een aantal keer per jaar de gelegenheid om onze muziekvreugde te delen. In dit geval was dat met een publiek op leeftijd.

 

 

 

 

Het optreden was tevens de vuurdoop van onze nieuwe zangeres Erica. We kunnen wel stellen dat zij dit met glans heeft doorstaan. We zijn dan ook erg blij met haar aanwezigheid.

 

 

Bigband Festival Lelystad

Op zaterdag 27 januari reisden wij af naar Lelystad voor het aldaar georganiseerde Bigband Festival. Hieronder een kleine impressie van de middag.

We hadden een korte set voorbereid met nummers die allemaal een Nederlands tintje hadden. Soms was het een stuk van een Nederlandse componist, iets vaker van een Nederlandse arrangeur en onze zangeres Lisa zong bijvoorbeeld ‘a night like this’. Dit stuk is bekend gemaakt door de Nederlandse Caro Emerald, en wij spelen het in een bijzonder arrangement van Anton Burger.

Spannend was het voor ons toch ook wel, een professionele jury immers beoordeelde onze uitvoering. En als je dan een nummer van de juryvoorzitter (Loet van der Lee) zelf uitgekozen blijkt te hebben, geeft dat wel een extra dimensie aan de spanning. Erg leuk is het dan als je welgemeende complimenten en tips terughoort van de jury.

   

Dank aan de Qbuskers voor de organisatie, we komen graag nog eens terug!

 

Ook in de lokale media is het succes van de dag niet onopgemerkt gebleven, dat is hier te lezen.

Lekker spelen bij Overrhyn

Afgelopen zaterdag was helaas alweer ons laatste optreden van dit jaar. De locatie was ditmaal zorgcentrum Overrhyn in Leiden. Er zat toch wel een bijzonder tintje aan het optreden, want het was de laatste keer samen met onze zangeres Lisa.  Lisa heeft vijf jaar gezongen bij onze bigband en is vorig jaar afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium. Inmiddels tijd voor Lisa om haar vleugels te spreiden en verder met haar muzikale reis te gaan. Volgens Lisa waren de afgelopen jaren zeer leerzaam voor haar en kijkt zij (en wij) hier tevreden op terug.    

 

Om 14.30 precies begonnen we met onze vertrouwde `You`ll  never walk alone`, waarbij de sfeer meteen goed werd neergezet.  De mensen die in de zaal zitten zijn altijd een cadeautje. De glimlach die je op iemand zijn gezicht ziet verschijnen bij al vaak de eerste klanken zijn zo puur en eerlijk. Daarvoor alleen zou je dit wel iedere dag willen doen. Die glimlachen op die gezichten van oor tot oor, het geklap en mensen die spontaan opstaan om een dansje te doen. Zij zijn vaak de motor van een goed lopend optreden, of anders gezegd `zij zijn in principe de olie die de motor (het orkest) goed doet laten lopen!` Na een lekker klinkende eerste set was het niet moeilijk dit na een korte pauze weer verder voort te zetten en het feestje weer op te laten laaien. Aan al het goede komt een eind, dus ook aan dit optreden, waarbij Lisa na afloop nog is extra in het zonnetje werd gezet met een mooie bos bloemen. 

 

Tevreden sloten we ook dit optreden weer met elkaar af, waarbij nog even kort nagepraat werd en er toch wel met een dubbel gevoel huiswaarts gekeerd werd. Bigband Oegstgeest is een topper kwijt, maar niet getreurd….Nu heb jij de kans om ook al dit moois met ons samen te beleven! We zoeken namelijk een nieuwe zanger(es) voor onze geweldig leuke, mooie en gezellige bigband.  Doe jij de volgende keer met ons mee?       

 

 

 

PK

Optreden 20 april 2017

 

Door de gebalanceerde afwisseling tussen instrumentale en vocale stukken is er voor ieder wat wils. Bij het ‘Wilhelmus’ en ‘Oh When The Saints’ kan er door het publiek ook uit volle borst meegezongen worden en dat maakt de avond compleet. Na een korte pauze spelen we een tweede set met nog wat swingende nummers en gaan we met een goed gevoel terug naar huis.

 

 

Tekst: LvA. Foto’s: AB.