vacature

Zangeres gezocht

Wij zoeken een nieuwe zangeres voor onze zeer gezellige bigband.

VACATURE VERVULD

 
Ben jij degene die extra swung aan onze band kan geven? Dan hebben wij een groot aantal arrangementen in ons repertoire in uiteenlopende stijlen waarin jij je weg kan vinden.
We verwachten van jou dat je enige ervaring hebt in (solo-)zingen, dat je enthousiast bent en dat je bladmuziek kunt lezen. Je hoeft niet perse eerder met een bigband gezongen te hebben, maar ervaring hiermee of met bv een swingcombo is wel een pré.
 
Je bent, net als alle muzikanten, lid van de band. In overleg met de dirigent en bestuur kom je wekelijks of eens per 2/3 weken naar de repetitie. Samen kiezen we de vocale nummers waar we aan gaan werken. Jouw stembereik is hierin erg van belang én je hebt de ruimte om aan te geven welke nummers je leuk vindt om te zingen.
 
Lijkt het je leuk om bij ons te komen zingen? Bel dan naar onze voorzitter Erika Klap: 071-5223796 of mail ons op bigbandoegstgeest@gmail.com.
Wij willen graag van je horen wat je aanspreekt in onze band en welke ervaring en muzikale achtergrond je hebt.
 

Hoe werkt dat… Lid worden bij onze big band

 

Regelmatig hebben wij een vacature binnen onze band. En misschien heb jij wel belangstelling om bij ons te komen spelen. Hoe werkt het, hoe wordt je lid van de leukste bigband van Leiden en omstreken?

 

Aan de hand van onze laatste vacature nemen we je mee. En een volgende keer dat er een vacature voorbij komt, weet jij precies wat je kan verwachten als je je aanmeldt!

 

 

Kort voor de zomer ontstond er een vacature in onze trompetsectie. Dan begint het werven. We plaatsen de vacature op onze site, delen het bericht op facebook en roepen in onze muzikale netwerken dat we op zoek zijn naar…

 

In dit laatste geval waren er al vrij snel twee kandidaten die graag bij ons zouden komen spelen. Wat een luxe positie! Voor elk nieuw lid geldt een proefperiode (wederzijds) van drie maanden. We hebben met beide trompettisten gesproken en uitgelegd hoe we tot een beslissing komen. Degene die zich het eerste bij ons meldde is direct na de zomer aan de proefperiode begonnen. Als we na drie maanden met elkaar eens zijn dat deze trompettist een aanwinst voor het orkest is, wordt het proeflidmaatschap omgezet naar een definitief lidmaatschap. Mochten we met elkaar moeten besluiten dat deze muzikant beter elders een uitdaging kan zoeken, dan hebben we nog een tweede kandidaat die wij een proeflidmaatschap zullen aanbieden.

 

 

Helaas kunnen we niet elke veelbelovende muzikant aannemen die zich bij ons aanmeldt. Het grote nadeel van een big band is de vaste bezetting waar je mee te maken hebt. Aan de andere kant brengt dit een eigen dynamiek met zich mee. Big Band Oegstgeest vormt met zijn ongeveer 20 muzikanten een fijne groep waarbinnen ieder op zijn of haar manier bijdraagt.

 

 

Samenvattend:

  • Elke vacature wordt door ons zo snel mogelijk via deze website bekend gemaakt
  • Hierover kun je contact met ons opnemen en dan gaan we in gesprek over jouw muzikale ervaring, verwachtingen en onze wensen voor de vacature.
  • Als er een klik is tussen jou en onze band dan nodigen we je van harte uit om lid te worden, beginnend met een proefperiode.
  • Aan het einde van de proefperiode gaan we in overleg. Zien we het wederzijds zitten om samen verder te gaan? Dan wordt jouw proeflidmaatschap omgezet naar een definitief lidmaatschap.